Welpen Zomerkamp 2011

 

Welpen Kamp 2011

Kamp: Zomerkamp 2011
Plaats: Kampeerboerderij "Fleuren" in De Mortel
Thema: Piraten - De verdwenen goudschat van het Schateiland Adolphicus

Zaterdag 9 juli

Om 10.30 uur vertrekken we helemaal op de fiets naar de Mortel.

Oftewel het “schateiland Adolphicus”.

Na onderweg even pauze gehouden te hebben komen we aan op ons verblijf. Een grote kampeerboerderij met een groot grasveld en stapelbedden!!!

Nadat iedereen zijn bed gevonden heeft en alle spullen zijn uitgepakt is het tijd voor de lunch.

Toen iedereen zijn buik weer vol had kwamen er zeerovers op bezoek, iedereen werd omgetoverd tot echte zeerovertjes. Hierna heeft ieder groepje, genaamd als: de pirstenschepen, de doodskoppen, de dolken, de schatkisten, zijn eigen vlag gemaakt en heeft iedereen een t-shirt gekleurt. Het avondeten staat alweer klaar, gemaakt door onze kookstaf. Omdat het zo lekker is hoeft bijna niemand zijn lust-niet-bon in te leveren.

Na het eten merken we dat zeerover Arak is verdwenen. We vinden botjes en volgen het spoor, in het bos vinden we Arak. Arak vertelt ons dat een kannibaal haar heeft vastgebonden en nu even weg is voor kruiden te zoeken. We gaan ons verstoppen zodat we de kannibaal kunnen vangen wanneer hij terug komt. Dit plannetje lukte en zo vangen we de kannibaal en laten we Arak vrij. De kannibaal had zo’n honger we hebben hem meegenomen en hem eten en geld gegeven, hij beloofde om nooit meer mensen op te eten. Iedereen doet zijn pyama aan en maakt zich klaar voor de pyama modeshow. Hierna gaan we slapen.....nou ja slapen??

Zondag 10 juli

Iedereen heeft nauwelijks geslapen en we zitten alweer vroeg aan het ontbijt.

Opeens wordt zeerover Erak erg ziek, hij krijgt allemaal uitslag maar waarvan?

We gaan op pad om te kijken of we Erak beter kunnen maken. We nemen eten mee van wat hij gehad heeft. We vinden al gauw toverhoedjes aan de bomen en volgen het spoor. Daar in het bos komen we bij een tovenaar. Hij onderzoekt alles wat we hadden meegenomen en de tovernaar bekijkt het. Hij is er al snel achter dat het door het brood komt. Omdat iedereen brood gegeten heeft en we niet willen dat iedereen ziek wordt krijgt iedereen een pil. Deze moeten we allemaal innemen om niet ziek te worden. We krijgen nog een stuk papier...een stuk van een schatkaart.....??

Na een broodje knak te hebben gegeten gaan we een zeskamp doen.

Het is erg mooi weer en een onderdeel van de zeskamp is buikschuiven! Ook andere waterspellen zorgen voor vermaak met dit weer. Ook heeft iedereen een kaart verstuurd naar papa en mama. In de avond is de kookstaf alweer druk bezig met koken. Vandaag eten we pannenkoeken er worden er wel bijna 100 gebakken!!

Vanavond hebben we een zeeroversquiz. Ieder gaat met zijn groepje vragen beantwoorden en tussendoor worden er spelletjes gedaan zoals proeven, voelen enz.

Ieder punt is een snoepje waard. Het groepje met de meeste snoepjes heeft gewonnen.

Inmiddels is het donker geworden en gaan we buiten nog een spel doen. De leiding heeft allemaal lampje sopgehangen, deze moesten de kinderen proberen te pakken MAAR pas op voor de leiding want wanneer je getikt wordt moet je terug naar binnen en is de volgende van het groepje aan de beurt. Soms is het wel schrikken als er ineens leiding voor je neus staat, of niet verwacht dat de leiding nog zo hard kan rennen, of je kunt niet verder rennen omdat er eeen net in het doel zit! Na het spel gespeeld te hebben is het weer bedtijd, en natuurlijk zijn ze helemaaaaaal niet moe!

Maandag 11 juli

Na iets beter te hebben geslapen als de eerste nacht kan iedereen er weer tegenaan.

Na het ontbijt vertrekken we met verschillende ouders die wilde rijden voor ons naar Eindoven. Hier is het Pret-festival. Dit is een speelparadijs voor onze kinderen. Er staan heeeeel veeel springkussens, ook vandaag weer mooi weer dus verkoeling in het zwembad was fijn, een grote buikschuifbaan, vele spelletjes, een rodeo/stier, we kunnen ons laten schminken en we kunnen naar het circus! Na een voorstelling gekeken te hebben mogen we de kunsten zelf gaan oefenen. Er durven zelfs kinderen over een echt spijkerbed te lopen! Iedereen heeft zicht de hele dag goed vermaakt en bij terugkomst eten we lekkere frietjes! Ook vinden we nog een stuk van de schatkaart.

Vanavond hebben we een groot kampvuur, we hebben marshmallows en doen allerlei leuke spelletjes, zoals de apenfamilie, spiegelbeeld en nog veel meer grappige spellen.

Het is alweer snel laat en daarom bedtijd.

Er wordt nog wel gekletst en gelachen maar het is al rustiger en iedereen slaapt dan ook wat eerder als de andere nachten.

Dinsdag 12 juli

Na het ontbijt gaan we met de fiets naar het bos, iedere groep heeft zijn vlag meegenomen. In het bos gaat iedere groep zijn eigen zeerovershut bouwen. Als iedereen een goede hut gebouwd heeft wordt de vlag verstopt en gaan we vlagverovertje doen. Na de lunch wordt de schatkaart in elkaar gepuzzeld, we missen nog een deel maar toch gaan we op zoek. We komen terrecht in het bos en volgens het spoor zoals op de schatkaart beschreven staat. Op het eindpunt aangkomen moeten we nog even zoeken maar onder takken, bladeren en zand vinden we de schatkist met daarin een brief.

Beste zeerovertjes,

Als jullie deze schat gevonden hebben mogen jullie vanavond op het grote zeeroversfeest komen, maar jullie moeten wel allemaal iets voorbereiden. Eén groepje een toneelstukje, één groepje een dansje, één groepje een liedje en één groepje een gedichtje. Wij zorgen voor de rest.

Tot vanavond,

Zeeroverhoofdman Fabian

We vertrekken terug naar ons schateiland en gaan ons voorbereiden op het feest. De groepjes gaan alles voorbereiden en de leiding maakt nog een lied over iedereen.

Voordat het feest begint hebben we een heerlijkt barbeque!

Tijdens de bbq begint het hard te regenen, maar gelukkig kunnen we het feest in een andere zaal houden daar is het mooi versierd met gekleurde lampjes en een mooi poduim. Op het podium doet ieder groepje zijn act. Ook wordt er gedanst op de muziek. Het was een echt feest. En dan verschijnt de schat......iedereen krijgt een mooie fotolijst met daarin een groepsfoto. Hierna gaat iedereen naar bed alleen de oudste mogen iets langer opblijven voor hun is dit het laatste kamp geweest en mogen met de leiding nog wat drinken en wat lekkers.

De laatste nacht.....

Woensdag 13 juli

Vandaag is de dag van vertrek er moet dus veel opgeruimd worden. Na het onbijt moeten alle koffers weer worden gepakt en alle andere spullen moeten worden opgeruimd. Verder moet er nog wat gepoetst worden, dan kunnen alle spullen op de aanhanger gezet worden en kunnen we aan de terugweg gaan beginnen. Helaas is het niet al te best weer, maar met de regenkleding aan gaan we op de fiets terug naar de St,Jozef. Onderweg eten we in Bakel nog een lekker broodje kroket en frikandel en moeten nog een klein stukje voor we weer thuis zijn. Rond 13.30 uur komen we terug bij de blokhut, alle ouders staan ons al op te wachten en iedereen is blij weer terug te zijn. Het was een zeer leuke week geweest, we hebben veel gelachen, gespeeld, lekker gegeten, zoals echte zeerovers!!!